Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

Година
Категорија

 • Соопштенија за јавност  | 14.9.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја смедат главната расправа за предметот со КОК бр.53/17 од обвинителството означен како „Т.Н.Т.“, ја информираме јавноста дека расправата насрочена за 15.09.2021 година се одлага со оглед да еден од обвинетите е позитивен на Ковид 19. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 13.9.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следата главната расправа за предметот со КОК бр.7/18 од обвинителството означен како „Титаник“, ја информираме јавноста дека расправата насрочена за 14.09.2021 година се одлага заради добиено решение за изолација, согласно протоколите за заштита од Ковид – 19, на еден од обвинетите. Воедно на 14.09.2021 год. насрочена и расправа за предметот во јавноста познат како „Плацеви на Водно“ која ќе се одржи од 10:00 часот, каде застапник на обвинението е истиот Јавен обвинител. [повеќе]
 • Новости  | 09.9.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следата главната расправа за предметот со КОК бр. 49/20 поврзан со организацијата Меѓународен сојуз, ја информираме јавноста дека денешната рaсправа се одлага по добиено известие од Затворската управа дека еден од обвинетите е во изолација согласно протоколите за заштита од Ковид – 19. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 11.8.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Апелациониот суд Скопје до Основниот кривичен суд Скопје достави три пресуди со КЖ 542/21, КЖ 570/21 и КЖ 796/21 со кои ги потврди пресудите на првостепениот суд, во јавноста познати како „Двојник“, односно трите постапки кои беа раздвоени од предметот со К/бр. 996/21. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 27.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Во однос на тенденциозните обиди да се дискридитира работата на Кривичниот суд и да се манипулира со официјалните информации кои судот ги објавуа, а се од интерес на јавноста и се во правец на транспарентно и отчетно работење, Кривичниот суд Скопје, уште еднаш, ја информира јавноста дека: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 23.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Во недостиг на официјални информации од надлежното јавно обвинителство во врска со предметот за “Нелегална набавка на софтвер„ и опредлените мерки за обезбедување присусутво за оосомничениот Д.Р., а во правец на продолжување на неспорната транспарентности и отчетност која Кривичниот суд изминатиот период ја манифестира, ја известуваме јавноста дека: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 22.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Апелациониот суд – Скопје до Основниот кривичен суд Скопје достави пресуда со која жалбите на обвинетите и на Јавниот обвинител во предметот на овој суд во јавноста познат како „Рекет“ се одбиваат како неосновани и првостепената пресуда се потврдува во целост. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 21.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат работата на судот, ја информираме јавноста дека по назначување на нов судија – поротник во дел од предметите на поранешното Специјално јавно обвинителство, насрочени се главни расправи за предметите: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 19.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат главната расправа за предметот со КОК бр. 63/21 познат како „Плацеви на Водно“, ја информираме јавноста дека заради барање на одбраната за превод на доказите на Јавното обвинителство доставени на англиски јазик, на македонски јазик, како и зафатеност на адвокатот поставен по службена должност во предметот означен од обвинителството како „ТНТ“, денешното судење за „Плацеви на Водно“ се одлага. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 16.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат главната расправа за предметот со КОК бр. 64/17 од обвинителството означен како „Тендери“, ја информираме јавноста дека главната расправа продолжува на 06.09.2021 година во 10:00 часот, за што веќе се испратени покани до странките. [повеќе]
Прва<12345...>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_