Соопштение за 171-та седница на Судски буџетски совет - 23.11.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 171-та седница на Судски буџетски совет - 23.11.2021 година

Соопштенија за јавност  |  18.11.2021

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот буџетски совет на ден 23.11.2021 година (вторник) со почеток во 10.30 часот ќе ја одржи 171-та седница со следниот:

 

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

 

 1. Усвојување на Записник од 170-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 01.11.2021 година;
   
 2. Информација за расположливи средства на ставка 404-Надоместоци за раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација;
   
 3. Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец ноември 2021 година, со предлог одлука;
   
 4. Измена на Годишна програма за капитални расходи од Буџет судска власт за 2021 година со предлог одлука;
   
 5. Измена на Единствениот план за вработување во судовите за 2021 година и годишен план за вработување во Академија за судии и јавни обвинители за 2021 година;
   
 6. Одлука за измена и дополнителна распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2021 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за сметка 603/630, со предлог одлука;
   
 7. Разно.
   

          Согласно протоколите за заштита на здравјето во услови на пандемијата предизвикана од КОВИД-19 вирусот, седницата ќе се одржи преку видео конференциска врска на ЗООМ платформа.