Соопштение од 171-та седница на Судски буџетски совет - 23.11.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 171-та седница на Судски буџетски совет - 23.11.2021 година

Соопштенија за јавност  |  29.11.2021

 

Соопштение од 171-та седница на Судскиот буџетски совет

 

Судскиот буџетски совет на седницата одржана на ден 23.11.2021 година во рамките на своите законски надлежности:
 

 • Го усвои Записникот од 170-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 01.11.2021 година;
   
 • Ја разгледа и усвои Информација за расположливи средства на ставка 404-Надоместоци за раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација;
   
 • Донесе Одлука за Измена на Годишна програма за капитални расходи од Буџет судска власт за 2021 година;
   
 • Ги разледа Измена на Единствениот план за вработување во судовите за 2021 година и годишен план за вработување во Академија за судии и јавни обвинители за 2021 година, по што истите ќе се достават до Министерството за финансии и Министерството за информатичко општество и администрација за добивање мислење;
   
 • Донесе Одлука за пренамена на намената на средства за раздел 29010-судска власт, програма 20-Судска администрација за категорија 42-Стоки и услуги, за сметка 603/630;
   
 • Донесе Одлука за измена и дополнителна распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2021 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за сметка 603/630.